Eerste geslaagde dekking!

Zoals we ondertussen weten moet je met een dekking van twee saarlooswolfhonden vaak veel geduld hebben! Ook deze keer is Pleun weer lekker bezig met tijd rekken door een gespleten loopsheid! Starten en weer stoppen om vervolgens een week later weer te starten. Om haar te helpen herrinneren waar we het voor doen en de loopsheid goed door te zetten hebben we regelmatig met Amon afgesproken. Hij is ook een paar dagen blijven logeren, maar tot dag 21 van de loopsheid was er nog helemaal geen interesse van zijn kant. Pleun staat er al dagen klaar voor maar Amon doet alsof er niets aan de hand is. Dat is toch wel erg spannend voor ons baasjes en ik ben met Pleun naar Sleeuwijk gereden voor een progesterontest. Een uur later de uitslag van 18.6!! Dat is al behoorlijk aan de hoge dus late kant en de dag ervoor heeft Amon nog niets geprobeerd, zenuwslopend dus! En voor Amon is het de eerste keer…

Gelijk afgesproken en gaan wandelen, het lijkt even weer op niets uit te draaien tot Amon aan een plasje snuffelt en er ineens een knop omgaat! Binnen 15 minuten was het dan ook bekeken en hadden we een geslaagde dekking!! Amon steekt er dus pas energie in op het moment dat het er echt toe doet, maar eerder is ook niet nodig. Wij zijn helemaal opgelucht en blij dat het lange wachten op een dekking nu is beloond. We zullen kijken of deze nog gevolgd zal worden door een 2e of 3e dekking maar bij deze zijn we in afwachting van een nestje pups!!

image1

Amon en Pleun staan vast na een geslaagde dekking om 13.00 uur op 11-7-2016.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *