L-nest

 Karolottes Lord Logan Poikajaveli

Poika 7 weken

Dit nest bestaat uit 1 pupje, roepnaam Poika. Zoon van Lot en Luna. Het is niet ideaal voor een pup om zonder broers of zusjes op te groeien maar het was niet anders. We hebben er het beste van gemaakt en het was weer een heel andere maar ook mooie ervaring in tegenstelling tot een groter nest pups. We hebben in de tijd dat hij bij ons is geweest er alles aan gedaan dat hij een net zo goede start zou hebben door hem met van alles kennis te laten maken en ook te laten spelen met andere pups. Het is ook makkelijker om moeder Lotje mee te nemen met 1 pup in haar kielzog. En grote zus Pleun heeft goed meegeholpen haar kleine opstandige broertje hondenmanieren bij te brengen. Met 7,5 week is ons lieve manneke naar zijn nieuwe gezin gegaan en is daar opgegroeid tot een hele leuke Reu.

Plannen en hoe het werkelijkheid gaat

Het verhaal van pupje Poika begint natuurlijk bij het maken van plannen voor een tweede nestje van Lotje. Deze keer een reu uit Frankrijk genaamd Luna (Izkander de Louba-Tar) wat een reu uit een geheel andere lijn is dan de reu van Lotje’s eerste nest. Dit lijkt mij het meest waardevol voor het ras.

luna3

Luna

Lijntechnisch en qua gezondheid zijn ze een goede match en ook qua karakter en uiterlijk vullen ze elkaar mooi aan. Luna is een grote reu met stevig bone en een goede rechte vacht wat goed zal passen bij het ranke en hoogbenige van Lotte met haar schapenvachtje. Hij is heel stabiel van karakter en niet snel ergens van onder de indruk, dit is voor mij een pluspunt want het moeten honden worden die in de huidige maatschappij kunnen functioneren. Belangrijkste doorslagpunt dus het karakter, van twee van die knuffelige honden moeten toch fijne pups komen!

Gegevens Luna:
Stamboomnaam: Izkander de louba-tar
NHSB-nr: 2648961
Geboren: 26/03/2007
Kleur: Wolfsgrauw
HD: A
PRA / Cataract: Vrij (05/01/2012)
DM: Vrij
Dwerggroei: Vrij
DNA Reg nr: DNA-R-1781
 

luna2

Na een geslaagde dekking was het wachten op de komst van de pups! Helaas zagen we op de echo dat er maar 2 pups waren. Met de moeizame bevalling wat te verwachten was met zo weinig pups kwam Poika als eerste, zijn zusje kwam later. Zij is helaas snel overleden omdat ze niet wilde drinken. Ondanks verwoede pogingen haar aan te laten sterken heeft zij het niet gered.

 

 

Poika was een krachtige pup en kon goed groeien op de overvloed aan melk. Ondanks dat hij alleen was kon hij toch een handenbindertje zijn, je moest hem continu in de gaten houden want zijn nieuwsgierigheid bracht hem op vele ideeën. Zijn voorliefde voor het verzamelen van schoenen heeft hij meegenomen naar zijn huidige familie. Daar woont hij bij Annelie, haar man en twee kinderen en is een geliefd onderdeel van het gezin. Wij hopen dat deze mooie man zijn genen nog eens verder door mag geven.

Gezondheidsgegevens Poikapoika hoofdzittende poika

Stamboomnaam: KAROLOTTES LORD LOGAN POIKAJAVELI
Roepnaam: Poika
NHSB-nr: 2886246
Geboren: 07/06/2012
Kleur: Wolfsgrauw
HD: moet nog onderzocht worden
PRA / Cataract: Vrij
DM: Drager
Dwerggroei: Vrij

De stamboom van Poika

IZKANDER DE LOUBA-TAR DJOE-BOBBI V. RIJNECKER HOF BAGGHERA SPHALE ESKALUPA
XARAH XUNNIVA DE LOUBA-TAR
BUXI BRUNEHAMEL QUE CHAKKA LOU XIVAS REGAL DAOINA SIDHE
XERRA NOUNOU QUE CHAKKA LOU
BELLA LOTTE TERRA LOUPA DURUS LUPUS YOZA DI CANELUPI YMIR YOYAU DE LOUBA-TAR
AMBER-AIMEE VON DER GOTTINGER BREEDE
AMICA LOUPA TERRA LOUPA AKIM LUPUS FROM THE SHADOW OF THE MOUNTAINS
TERRA LOUPA DE LOUBA-TAR

SONY DSC