Ons SWH verhaal

Hoe wij aan een saarloos zijn gekomen

Vroeger hadden we altijd katten. En toen was er Max! Ik wilde al een hele tijd heel graag zelf een hond en Max is toen bij ons komen wonen. Ze was toen al 7 jaar. Ik ken haar echter al van pup af aan gezien ze van mijn vader is geweest. Max is een kruising Duitse herder teef en is nu (2008) 13 jaar.

Met Max ben ik begonnen met gehoorzaamheidstrainingen en behendigheid. Toen ben ik samen gaan wonen met Robert en ja Max bleef bij mijn moeder wonen. Maar ik miste haar als ze er niet was. Ook al hadden we ondertussen een kat genaamd Doetje. Dus tijd voor nog een hond. Ik wilde heel graag een pup erbij!

max Doetje
Max Doetje

Ik heb de Saarlooswolfhond voor het eerst gezien bij een ras stand van Nationaal Dier en Show in 2001 (vermoed ik). Daar heb ik een lange tijd met mensen staan praten en de honden staan bewonderen. Voorheen was ik ook altijd weg van de huskies, alaskan malamutes en Duitse herders. Maar de natuurlijke schoonheid, rust en karakter dat vanuit deze honden straalde daar werd ik instant verliefd op. En hoeveel ik ook ben gewaarschuwd mijn hart was gestolen en na veel dubben besloten mijn hart te volgen en toen de mogelijkheid er was op zoek te gaan naar een Saarlooswolfhond voor ons.

En toen hadden we Lotje
…op dat moment was er geen nest in Nederland en stonden er ook geen nesten gepland. Op de website van de Duitse rasvereniging stond nog een nestvermelding en een paar dekmeldingen. Daar waren dus pups en pups in aantocht. In eerste instantie kwam ik via die site al uit op kennel Terra Loupa. De mooie langbenige honden op de foto’s stonden mij erg aan maar alle pups waren al besproken. Na een paar weken kregen we het bericht dat er toch nog 1 teefje over was omdat het niet klikte tussen haar en de andere geïnteresseerde.

Amica Durus
Amica Durus

Het was helemaal in Zuid Duitsland dicht bij de grens met Zwitserland dus even langs gaan ging wat lastig. Na lange gesprekken met de fokster hadden zowel ik en de fokster er een goed gevoel over en besloten Robert en ik de gok te wagen en ons pupje op te gaan halen.
Oke ik had eigenlijk in gedachten dat ik leuk bij een fokker regelmatig langs kon gaan om mijn pupje te zien opgroeien.
Dit nest was een kleine 850 kilometer ver en toen we hadden besloten dat we dit pupje wel wilde waren ze al 6 weken en konden met 8 weken weg… tja nog even geduld.. en dan op weg naar zuid Duitsland!

Wat was dat spannend zeg.
Wat nou als het niet zou klikken?
En ook snel nog brainstormen over een naam!

Het zou Lotje worden!
Gewoon omdat we dat allebei zo’n leuke meisjesnaam vonden!
Voluit heet ze Bella Lotte Terra Loupa omdat de naam met een B moest beginnen.

Lotje komt uit een nest van 4 reutjes en 2 teefjes.

Bahari che tala (reu)
Baluga yuma (reu)
Bellissimo lobo (reu)
Boy flinn (reu)
Baghira Baheera (teef)

familie
Lotte is dat kleine donkere koppie in het midden! Samen met papa en mama.