Pleun

SONY DSC

Pleun is pupje blauw uit ons eerste nestje van Lotje. We wilde graag een dochter van Lot houden en na lang wikken en wegen besloten dat dit pupje het beste bij ons paste. We hebben haar Pleun genoemd omdat we dit net als Lotje gewoon een hele leuke meisjesnaam vinden.SONY DSC

Het was een prachtige ervaring om voor het eerst een nestje pups te hebben. Na deze 8 doldwaze weken ging het werk verder met deze kleine hummel. Het was goed te merken dat de pups met 8 weken meer individuele aandacht en ervaringen nodig hebben. Dat we er nu nog 1 hadden i.p.v. 4 was ook heel fijn om goed te kunnen werken aan zindelijkheidstraining, alleen leren zijn en de overige opvoedingsdingetjes. Een daarvan was het goed leren terug komen, iets wat bij Lotje even heeft geduurd, ging ik met Pleun gelijk veel oefenen!  Elk moment dat ze kwam was leuk en goed en braaf en knuffel en iets lekkers! SONY DSCEn dat is gelukt, Pleun is een blije meid die graag terug komt.

 

Pleun is een rastypische teef wat betreft uiterlijk maar ook in karakter. Ze is vrij schuw in vreemde situaties en bij vreemde mensen. Het is per situatie verschillend hoe lang het duurt voordat ze op haar gemak is. Wat zo mooi is aan haar is dat je meteen ziet hoe ze zich voelt, ze reageert heel direct en kan zo mooi letterlijk de spanning van zich af schudden. Voor haar gezin en mensen die ze goed heeft leren kennen is ze een vrolijk,
aanhankelijk en knuffelige hond. In de ochtend altijd blij en vrolijk, daar Lotje niet zo’n ochtendhond is en graag uitslaapt staat Pleun gelijk klaar om iets leuks te gaan doen.

Ze vind het heerlijk om samen met lotte door het bos en over de heide te rennen en te stoeien. Ze heeft een sterk jachtinstinct en werkt graag samen met haar moeder om bijvoorbeeld een konijn te pakken te krijgen, of gewoon even lekker gek doen.